Jonger eruit zien door krachttraining

Exercise

Exercise

Bron: 28 mei 2014 Krachttraining

Veel mensen trainen om sterk en fit te worden en niet onbelangrijk, hun droomlichaam te krijgen. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat je door de juiste training ook het verouderingsproces remt. Juist mensen vanaf 40 zijn in toenemende mate geïnteresseerd in dit laatste.

5 belangrijkste tips om het verouderingsproces te remmen

  1. Doe krachttraining in plaats van cardio! Bij krachttraining worden veel hormonen aangemaakt die een verjongend effect hebben. Bij cardio nauwelijks. Daarnaast kan langdurige cardio het verouderingsproces versnellen door de vele vrije radicalen die erbij vrijkomen.
  2. Train minder lang! Uren zwoegen in de sportschool is absoluut niet nodig en vaak zelfs contraproductief. Maximaal een uur trainen is lang genoeg. Wel moet je dat uur ‘tot het gaatje gaan’.
  3. Doe geen vet-arme diëten! Vetarme diëten zijn niet gezond. Je lichaam heeft vetten juist nodig om o.a. de verjongingshormonen aan te maken. Beter is het om wat minder koolhydraten te eten en juist meer (goede) vetten, zoals in olijfolie, kokosolie, noten en vis.
  4. Drink meer water en thee (zonder theine)! Voldoende water drinken houdt je gezond en mooi. Daarnaast helpt het je ook meer vet te verbranden. Het onderdrukt het hongergevoel en heeft een reinigende werking op lever en nieren. Wist u dat de lever het orgaan is in ons lichaam wat het meeste vet verbrandt? Belangrijk deze gezond te houden dus.
  5. Geef niet de schuld aan je leeftijd! Zeg niet dat je dingen niet meer kunt omdat je ‘te oud daarvoor bent’. Studies hebben uitgewezen dat zelfs mensen in de 90 nog spieren kunnen opbouwen met krachttraining. Geef je lichaam reden om zich aan te passen en dan zal het dat doen, of je nu 30 of 90 bent! Daag jezelf en je lichaam uit.

Feiten

  • Door krachttraining blijft u veel langer jong en vitaal!
  • Er is nooit een excuus om geen krachttraining te doen!
  • Krachttraining kan je altijd doen, ongeacht uw leeftijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *