QUALITY SPORTCENTRE FIT-4-CYCLE X-MAS SPECIAL 2015

Santa-Bike

Santa-Bike

‘120 minutes indoor cycling’

Datum: Dinsdag 22 december
Locatie: Quality Sportcentre Tilburg
Tijdstip: 18.30-20.30 uur
Zaal open: 18.15 uur

Beste sportvriend(in),

Santa-TreeWij sluiten 2015 af op een sportieve manier met een fiets training van 120 minuten. Ter voorbereiding op deze uithoudingsproef hebben wij een aantal tips voor je zodat je deze training tot een goed einde brengt.

Energiebron
Normaal fiets je 75 minuten tijdens een FIT-4-CYCLE training. De X-MAS SPECIAL is langer, 120 minuten. Dat betekent onder andere dat je lichaam een andere energiebron aanspreekt tijdens deze training. Zodra je voorraad glycogeen op is gaat je lichaam over op vetverbranding.
 
Rustig starten
Start rustig bij de X-MAS SPECIAL. Voorkom dat je de man met de hamer voortijdig tegen komt. Het kritieke moment is na ongeveer 60 minuten. Als je het eerste uur te hard van stapel gaat wordt het tweede uur een zware dobber.

Eten en drinken
Besteedt aandacht aan de ravitaillering, ofwel de catering van een wielrenner. Drink sportdrank. Bij een inspanning tot 60 minuten maakt het niet zoveel uit of je water of sportdrank drinkt. Train je langer dan wordt het een ander verhaal.
 
Droog shirt
Half koers, na 60 minuten, is je shirt doorweekt van het zweet. Neem een droog shirt mee voor het tweede deel van de training. Dit voelt prettiger. Uiteraard geldt dit ook voor een eventueel zweetshirt.
 
Handdoek
Een extra handdoek tijdens de training is geen overbodige luxe. Na een normale training kun je je handdoek uitwringen. De X-MAS SPECIAL duurt veel langer. Zorg voor een frisse en droge handdoek. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken.

Op een rijtje:

  • Een extra handdoek voor tijdens de training
  • Voldoende drinken, minimaal twee bidonnen
  • Sportdrank in plaats van water
  • Sportreepje of banaan om een hongerklop te voorkomen
  • Nuttig een koolhydraatrijke maaltijd max 1 ½ uur voor de training
  • Zorg voor een extra droog shirt en eventueel zweethemd
  • Drink twee koppen sterke koffie ½ uur voor de training

Veel sportplezier! Niemand traint zo hard als jij!

Hans Brankaert
17.12.2015

Santa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *