Sardari wint bij profdebuut

Agy Sardary VFC7

Agy Sardary VFC7

Tilburger Agy Sardari won zondag 4 mei in Eindhoven zijn eerste partij als professioneel MMA vechter (-72kg). Sardari versloeg in de hoofdpartij de Tetsjeen Movsar Imaev en maakte direct een einde aan diens zegereeks.
Sardari, 22 jaar, getraind door voormalig Europees kampioen Hyram Rodriguez is door deze overwinning nog steeds ongeslagen. Tevens pakt Sardari punten voor de internationale ranking.

Agy Sardari triangle lockNa de opening maakte Sardari beginnersfouten. ‘ik was gespannen in de eerste ronde en zat niet lekker in de wedstrijd. Ik kwam een paar keer goed weg.’ Het niveauverschil met voorgaande tegenstanders was duidelijk zichtbaar. Alle voorgaande partijen won Sardari met overmacht. De Tetsjeen was van een ander kaliber. ‘Toen echter de tweede ronde begon wist ik het weer en begon in mijn eigen stijl te vechten. Op een ontspannen manier anticipeer ik dan beter op mijn tegenstander.’ Sardari kan niet boos vechten, bij boosheid verkrampt hij.

Zijn specifieke conditie is een sterk wapen van Sardari. Tegenstanders gaan in de tweede ronde stuk. Sardari komt dan pas goed uit de verf. ‘Ik zag dat de eerste ronde hem veel energie had gekost. Hij oogde vermoeid. Het was een kwestie van tijd voordat ik zou toeslaan.’ Via een klem in de derde minuut van de tweede ronde dwong Sadari de Tetsjeen tot afkloppen.

 

De volgende MMA partij van Agy Sardari is op 7 juni in Newcastle Engeland. MMA vechter Dom Dillon uit Engeland is de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *