Sporten is ongezond!?

SportOngezond

SportOngezond

In het kader van mijn frustratie door de zoveelste blessure het volgende

Natuurlijk wel met een vette knipoog!!

 

Midas Dekkers schrijft een heel boek vol (351 pagina’s) over het feit dat sporten helemaal niet zo gezond is als we met z’n alle denken.

 

Lichamelijke oefening

LichamelijkeOefeningAnderhalve eeuw geleden had je geen sport. Niet de sportscholen maar de kerken zaten vol. Sport was iets van lang geleden, van de Oude Grieken. Dat sport na vijftien eeuwen weer tot leven werd gewekt, had te maken met de opkomst van de dienstplicht – kanonnenvlees moet mals zijn -, maar ook met hooggestemde idealen: door middel van Körperkulturen hoopten naaktlopers en sperantisten via het lichaam de geest te verbeteren. Die onschuld is allang verloren. Homo ludens is verworden tot Homo adidas.
Moderne sport is het product van de industriële samenleving. Hoe meer werk de machines voor ons uit handen nemen, des te harder we zweten op het sportveld. Waar machines van slijten zouden spieren door gestaald worden. Trainen moeten we! Alleen dieren weten beter: die doen niet aan sport en zijn toch zo fris als een hoentje.
Sport heet gezond te zijn. Daar hebben de mensen oren naar. Nu gezondheid geen toestand meer is maar een doel, jun je er iets aan doen: het heft in eigen handen, de handen uit de mouwen. Sport past in een maatschappij waarin elk probleem wordt aangepakt door iets te ondernemen. Meestal leidt dat tot nieuwe problemen. Misschien moeten we meer laten en minder doen, met de handen vaker in de mouwen voor de enige sport waar je wijzer van wordt: hersengymnastiek.

 

Mijn conclusie:

Sporten doe je omdat je er gewoon veel plezier aan beleefd al het zogenoemde ‘goede’ is mooi megenomen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *