Sportende werknemers leveren BV Nederland veel geld op

Geld2

Geld2

BV Nederland kan 380 tot 930 miljoen per jaar meer verdienen als werknemers gaan sporten en bewegen. Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde onderzoek van TNO en PwC.

Als alle werknemers drie keer per week, twintig minuten sporten en daarmee de fitnorm halen, levert dat bijna een miljard euro meer op. Uit modelberekeningen blijkt dat de winst voor BV Nederland vrijwel altijd 380 miljoen euro is, als het aantal werknemers dat flink gaat bewegen met een kwart toeneemt. De winst kan zelfs oplopen tot maximaal 930 miljoen per jaar, door minder verzuimkosten.

Werknemers die genoeg sporten en bewegen hebben minder kans op chronische ziekten en zullen zich minder vaak ziek melden, terwijl personeel dat weinig beweegt zich juist vaker ziek meldt. Ook is de kans op diabetes of hart- en vaatziekten bij deze werknemers groter. Minder verzuim op de werkvloer levert dus meer op en investeren in sport en bewegen op of na werk, wordt beloond.

Dat intensief bewegen loont is merkwaardig, omdat dit juist samen gaat met een hoog blessurerisico. Met een econometrisch model is echter berekend dat bewegend personeel alsnog meer oplevert. Ondanks eventuele sportblessures verzuimen sportende mederwerkers gemiddeld minder dan hun niet-sportende collega’s. Het Diabetes Fonds en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen roepen stilzittend personeel en werkgevers dan ook op meer te investeren in sport- en beweegmogelijkheden.

Bron: http://www.baaz.nl/content/sportende-werknemers-leveren-bv-nederland-veel-geld-op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *