Omdat niemand zo hard traint als wij, zou je denken dat wij een obstakel run zonder specifieke voorbereiding uit kunnen lopen. Helaas…..
Fit4Fight en/of Fit4Cycle is wél een perfect onderdeel van je training voor een obstakel run. Want je conditie, kracht, flexibiliteit en lef is daarmee zeker op orde als je 21 mei aan de start staat van de Strong Vikings Hilss Edition. Moet je er wel elke maandag en vrijdag zijn uiteraard!
Toch is het verstandig aanvullend specifiek te trainen. Denk bijvoorbeeld eens aan 3 setjes van pull-ups, elke keer als je toch in de sportschool bent. Neem van de ervaringsdeskundigen aan dat je daar blij mee bent als je, na een paar uur geklauter, modder, water en heuvels aan de Monkey Bars hangt. Wat extra grip-training, voor je handen en je onderarmen, komen ook bijzonder goed van pas trouwens! Anders ga je moeite hebben om dat blik bier na de finish vast te houden.
Voor de mensen die niet zo vaak rennen, is het ook verstandig zo snel mogelijk te gaan rennen (zo snel mogelijk te starten met hardlooptraining dus, snel rennen is echt niet nodig, het is geen wedstrijd). Met onze conditie doe je dat niet om duurvermogen te trainen. Dat hebben we wel! Ik (Paul) denk dat elke Fit4Fight-er de conditie heeft een 19 km obstakel run te finishen. Het aanvullend rennen is vooral bedoeld om je spieren en gewrichten meer gewend aan rennen te krijgen. Zodat je niet tegen blessures aanloopt.
Gelukkig heeft Marc de methode Verheul, met aanpassingen van Klaas Lok, (of “Souplesse methode“) ontdekt. En daarmee een mooi schema opgesteld, dat weer perfect in onze schema’s past:
Succes! En denk erom, rustpauzes bij het rennen mogen best besteed worden aan push-ups, squats, lunges, dips of pull-ups.
En vergeet vooral niet: