Van twee gecombineerde cardio- en krachttrainingen per week word je slanker dan van drie

Wagner-Hand-Stand

Wagner-Hand-Stand

Recreatieve sporters die met een combinatie van cardio- en krachttraining strakker in hun vel willen gaan zitten, hebben het meeste aan een trainingschema met twee workouts per week. Dat ontdekten bewegingswetenschappers van de University of Alabama at Birmingham, die proeven deden met zestigplussers. Schema’s met meer of minder trainingen per week werken minder goed.

Het totaal aan kilocalorieën dat niet-actieve mensen op een dag verbranden – de total daily energy expenditure, op z’n Engels – bestaat uit 4 componenten.

  • Het grootste deel bestaat uit je resting energy expenditure [REE]. Dat zijn de kilocalorieën die je lichaam verbruikt doordat het zichzelf in stand houdt.
  • De tweede component is de thermogenesis of food. Dat zijn de calorieën die je verbruikt als je lichaam voedsel verteert en metaboliseert.
  • De derde component is de non-exercise activity thermogenesis [NEAT]. Dat zijn de calorieën die je verbruikt doordat je lichaam zichzelf op temperatuur houdt.
  • En als je niet-actieve mensen zo gek krijgt dat ze aan cardio- en krachttraining gaan doen, dan komt daar natuurlijk nog een vierde component bij: de aerobic/resistance exercise energy expenditure [AREE].

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *